+31 06 15 54 88 00 info@osteopathie-telgenkamp.nl

Uw Osteopaat in Heerlen

Welkom bij mijn praktijk. Vanuit mijn Osteopathie Praktijk in Heerlen, help ik je met het verhelpen van langdurige pijnklachten.

Klachten

Bekijk de veelvoorkomende klachten

Wat is Osteopathie

Lees meer over de geneeskunde

Tarieven

Bekijk onze actuele tarieven voor 2022

Osteopathie Telgenkamp, uw Osteopaat in Heerlen

Vanuit mijn praktijk gelegen aan de Van Alphenstraat 2B in Heerlen, help ik u met der verhelpen van uw langdurige pijnklachten.

Osteopaat Heerlen en in Beek

Naast mijn Osteopathie Praktijk in Heerlen, heeft u ook de mogelijkheid om u te laten behandelen in mijn praktijk in Beek. Zodat waar u ook woonachtig bent in regio Parkstad, u nooit langer dan 15 tot 20 minuten hoeft te rijden om geholpen te worden bij uw langdurige pijnklachten.

Osteopathie VS andere therapie vormen.

Osteopathie is een holistische vorm van geneeskunde die zich richt op het behandelen van het lichaam als een geheel, met speciale aandacht voor het bewegingsapparaat, de spieren, botten en gewrichten. Het uitgangspunt is dat veel gezondheidsproblemen voortkomen uit verstoringen in de beweging en de structuur van het lichaam. Osteopaten gebruiken hun handen om diagnose te stellen en om zachte manipulaties en mobilisatietechnieken toe te passen, met als doel de natuurlijke balans en zelfhelende capaciteiten van het lichaam te herstellen.

In vergelijking met andere therapievormen zoals fysiotherapie of chiropractie, is osteopathie breder in zijn benadering. Fysiotherapie richt zich vaak specifiek op het revalideren van bewegings- en functionele beperkingen door middel van oefeningen en fysieke behandelingen. Chiropractie daarentegen concentreert zich voornamelijk op het corrigeren van wervelkolomproblemen en het verbeteren van de zenuwfunctie door spinale manipulaties

Eerste afspraak plannen met uw Osteopaat in Heerlen

Bent u geinteresseerd in wat ik voor uw pijnklachten kan betekenen? Maak dan gebruik van onderstaande knop ‘afspraak plannen’ om toegang te krijgen tot mijn digitale agenda. U klikt hier vervolgens op de locatie Osteopaat Heerlen voor een intakegesprek.

Jens Telgenkamp - Osteopaat Heerlen

Jens Telgenkamp
Osteopaat

Veel voorkomende klachten die wij kunnen verhelpen.

Veel mensen met chronische nek-of rugklachten hebben baat bij behandeling door een osteopaat, maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer.

Plan vandaag nog een afspraak in mijn Osteopaat Heerlen praktijk.

 

Osteopaat Heerlen

Gewrichtsklachten

Bekkenklachten
(Na zwangerschap)

Hoofdpijn, KNO, Duizeligheid

Buikklachten (obstipatie)

Wervelkolom klachten

Baby’s en kinderen

Prikkelbaar Darm Syndroom

Onbegrepen lichamelijke klachten

Wat is Osteopathie

Osteopathie gaat uit van drie bewegingssystemen:

Het Cranio-sacrale systeem

(schedelboten, hersenvliezen, ruggenmergvlies en hersenvochtcirculatie)

Het Orgaansysteem

(inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel)

Het Bewegingsapparaat

(beenderen, gewrichten en spieren)

Het verschil met andere vormen van therapie, zoals chiropractie of manuele therapie, is dat de osteopaat een holistische kijk heeft op het lichaam.

Het lichaam is een eenheid

Het lichaam is een eenheid, dat in zijn totaliteit onderzocht en behandeld dient te worden om op deze manier een oorzaak achter de klachten te vinden. De genoemde systemen zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Daarom behandeld een osteopaat nooit enkel alleen een gewricht, spier, pees of vlies en er wordt ook niet alleen maar naar de buik of schedel gekeken.

De oorzaak van bewegingsblokkades

De oorzaak van bewegingsblokkades kan zeer uiteenlopend zijn: een ongeluk, ziekte of operatie, maar ook stress en slechte leefgewoonten. Osteopathie maakt gebruik van zachte handgrepen en technieken op organen, bloedvaten, schedel en zenuwen, maar ook van manipulaties op gewrichten en specifieke rektechnieken van het bindweefsel, om zo het natuurlijk evenwicht (homeostase) van het lichaam te herstellen.

Osteopathie in Nederland

De laatste tien jaar raakt osteopathie ook in Nederland steeds meer bekend. Op dit moment wordt in Nederland osteopathie door zorgverzekeraars nog gezien als een alternatieve behandelwijze. De Nederlandse Osteopathie Federatie maakt zich hard voor de erkenning van osteopathie als reguliere geneeskunde in Nederland.

Onze Tarieven

De kosten van een consult bij Osteopathie Telgenkamp voldoet u na afloop van de behandeling via internetbankieren. U ontvangt na betaling uw factuur digitaal of op papier, zodat u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar

Verzekeringen vergoedingen

Osteopathie Telgenkamp is aangesloten bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Hierdoor worden behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door alle verzekeraars, mits osteopathie is opgenomen in de polis onder aanvullende verzekering.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling van de osteopaat in de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van de verzekeraar en de afgesloten polis. Lees uw polisvoorwaarden om zeker te zijn of u verzekerd bent, hoeveel behandelingen u vergoed krijgt of tot welk bedrag u verzekerd bent. Vindt u de informatie in uw polisvoorwaarden niet duidelijk, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Klik hier voor een complete lijst van zorgverzekeraars en hun vergoedingen bij een aanvullende verzekering.

Let op! Osteopathie valt niet onder de zogeheten ‘eigen risico’! Het eigen risico geldt alleen voor medische kosten die onder de basisverzekering vallen. Osteopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en telt dus niet mee voor het eigen risico.

Intake

Type:
Uw eerste consult

Duur consult:
Één uur

Tarief:
€ 90,-

Behandeling

Type:
Vervolgbehandeling

Duur consult:
Half uur

Tarief:
€ 55,-

Afspraak maken

Wenst u een afspraak te maken voor een intake of een vervolgbehandeling?
Gebruik ons gemakkelijke afspraaksysteem.

Contact

info@osteopathie-telgenkamp.nl

06 – 15 54 88 00

Vestiging Beek

Wethouder Sangersstraat 6,
6191 NA Beek

Vestiging Heerlen

Van Alphenstraat 2B,
6416 ED Heerlen

Stel uw vraag.