Jens TelgenkampFoto Jens

Ik ben geboren in 1984, studeerde in 2006 af als Bachelor of Physiotherapy aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen en sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut. Vanaf 2007 tot heden ben ik werkzaam bij Therapie Centrum Beek waar ik nog altijd met plezier werk als fysiotherapeut.

Tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut ontstonden er uitdagingen met betrekking tot de behandelingen van patiënten. Sommige patiënten hebben namelijk een dieperliggende klacht die ik niet geheel kan verhelpen als fysiotherapeut. Dit kan echter wel worden bereikt vanuit een totaalbenadering van de mens waardoor je op zoek gaat naar een aanpak om de dieperliggende oorzaak van de klacht te vinden.

Door deze bevindingen ben ik in 2007 gestart aan de opleiding Osteopathie aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy) te Antwerpen. Hier studeerde ik in 2015 af met onderscheiding als Osteopaat C.O.-(M).R.O.

In Juni 2018 heb ik de titel D.O.- (M).R.O. behaalt door middel van mijn thesis verdediging met als titel:

Peripheral Arterial Disease: an Osteopathic Approach.

Research as to the Added Effect of an Osteopathic Treatment on the Walking Distance of Patients with Peripheral Arterial Disease: a Double Blind Randomized Controlled Cross Over Trail.